MERSİN / MEZİTLİ - Vali Şenol Engin İlkokulu

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KAPSAMINDA OKUL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ ÜYELERİMİZ, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN DURSUN KILIÇ'I MAKAMINDA ZİYARET EDEREK TÜM OKULUMUZ ADINA ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI.

Ekm

OKULUMUZUN ERTELENEN OKUL AİLE BİRLİĞİ OLAĞAN GENEL KURUL SEÇİMLERİ 3 KASIM 2022 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 15:00 DA OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA YAPILACAKTIR. TÜM VELİLERİMİZE DUYURULUR.

Ekm

ErasmusDays kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikler.

Ağu

Projesinin üçüncü ulusöteki toplantısı 15-16 Haziran 2022 tarihlerinde Yunanistan'da gerçekleştirilmiştir.

Ağu

Projenin dördüncü LTT etkinliği 16-20 Mayıs 2022 tarihlerinde Yunanistan'da gerçekleştirilmiştir.

Ağu

3. Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Etkinliği Projenin üçüncü LTT etkinliği 28 Mart - 1 Nisan 2022 tarihlerinde Türkiye'de gerçekleştirilmiştir.

Litvanya'da ikinci TPM

Ağu

Farklıyız, saygılıyız, sizinle daha güçlüyüz: disleksi"  Projesinin 2. Öğrenme Hareketliliği Makedonya'da Gerçekleştirildi.

Farklıyız, saygılıyız, sizinle daha güçlüyüz: disleksi

Farklıyız, saygılıyız, sizinle daha güçlüyüz: disleksi

Ağu

ERASMUS + KA201 - Okul Eğitiminde Stratejik Ortaklıklar "Farklıyız, saygılıyız, sizinle daha güçlüyüz: disleksi" PROJESİ BASIN BÜLTENİ

Haz

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütmüş olduğumuz "We are different, we are respectful, we are stronger with you dyslexia" adlı Erasmus KA201 Projesinin Colorıng to the sky (Uçurtma Şenliği) etkinliği 12 Mayıs 2022 tarihinde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Okulumuzdan 55 öğrenci,50 veli ve 8 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen uçurtma şenliği disleksi ve öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerimizin farkındalığını sağladı.

May

Mersin Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, Genç Yeşilay Topluluğu ve okulumuz faaliyetleri kapsamında "çocukları teknoloji bağımlığından koruma"ya yönelik okulumuzda öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine verilen eğitimler tamamlandı. 11 Şubat-22 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlere yaklaşık 940 öğrenci katıldı. Eğitimler, Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu üyemiz Doç. Dr. Serpil Türkleş'in koordinatörlüğünde Hemşirelik Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından verildi. Eğitimlere Mersin Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğuna üye üniversite öğrencileri de katılım gösterdi. Tiyatral gösteri şeklinde gerçekleştirilen eğitimlerde YEŞİLAY'ın teknoloji bağımlılığına ilişkin videolarına da yer verildi. İlkokul öğrencileri eğitimi başından sonuna kadar ilgiyle izleyip katılım gösterdiler ve günde bir saatten fazla ekran başında vakit geçirmeyeceklerine söz verdiler. Gerek öğrencilerden gerekse öğretmenlerinden olumlu geri bildirimler alındı.  Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri 3 ve 4 kişiden oluşan gruplar halinde toplam 21 eğitim gerçekleştirdiler. Üniversite öğrencileri için tiyatral içerikli eğitimin prova ve sunum aşamaları yeteneklerini keşfettikleri, öğrenim hayatlarında edindikleri kuramsal bilgi ve becerileri uygulama fırsatı buldukları ve aynı zamanda teknoloji kullanımına ilişkin farkındalık kazandıkları değerli bir deneyim oldu.

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu üyesi Doç. Dr. Serpil Türkleş ve ögrencilerine teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz Müdür Yardımcısı Eda YILMAZ'ın 2/E sınıfı öğrencileri ile çalıştığı Okyanusta Yolculuk ( Ocean Voyage) eTwinning Projesi,  2022 Mersin eTwinning Dergisinde yayınlandı. Proje, öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini geliştirirken, salgın döneminin olumsuz etkilerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Eda YILMAZ ve 2/E sınıf öğrencilerini tebrik ederiz. Bu süreçte projeye destek olan 2/E sınıf öğretmeni Durdane ÇELİK'e teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Figen AYÇİÇEK 'in eTwinning "Sanat ile Dışavurum Projesi " Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Dergisi'nin 302.sayfasında yayınlanmıştır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.