Vali Şenol Engin İlkokulu

Akdeniz Mh. 39632 Sk. Mezitli/MERSİN
Vizyon
Gelişen teknolojilerden verimli olarak yararlanmasını, zamanı iyi kullanmasını bilen, insanları severek, insanlar için yapılan değişimlerde görev almayı arzulayan, bir üst kurumlarda eğitim ve öğretimini devam ettirebilmesi için gerekli olan temel bilgi ve becerilerle donatılmış birey yetiştiren kurum olmak.
Misyon
Milli Eğitimin temel ilkeleri doğrultusunda iyi insan, iyi vatandaş, insanları, çevresini ve dünyayı seven, Atatürk ilkelerini özümsemiş, sorumluluklarını bilen insanlar yetiştirmektir. Geleceği bu günden görüp; yeteneklerini iyi kullanabilen , değişimi ve gelişimi benimseyen, öğrenmeyi temel ilke edinen hizmetin yürütüldüğü, eğitimde hep bir adım önde olan kurum olmak. Temel ilkemiz "Değişimin ve sürekli gelişmenin önemine inanmaktır."
Öğrenci :2034
KLİMA
Şehir içi dolmuş ve minibüslerle
Öğrenciler için özel servis hizmet ağı mevcuttur.
Akdeniz Mah. 39632 sok. No:4 Mezitli-MERSİN
İlçe merkezine 3 km
Proje Çalışmaları
K101 FARKLIYIZ BİR BÜTÜNÜN PARÇALARIYIZ, K229 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI, K229 GELECEK İÇİN BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
AB ERASMUS + PROJELERİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ÇOK SAYIDA ULUSLAR ARASI ETKİNLİK DÜZENLENMEKTEDİR. ÇEKYA,POLONYA,İSPANYA,PORTEKİZ,İTALYA,ROMANYA,BULGARİSTAN GİBİ PEK ÇOK AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİ İLE ÇALIŞILMAKTADIR.